Projekt Tribal Bizzare je nastal leta 2012 na pobudo skupine plesalk, da bi združile svojo ljubezen do plesa z ljubeznijo do drugačne odrske umetnosti - temačne burleske in teatra, nenavadno glasbo in raziskovanjem svojih meja. Skupina Tribal Bizzare je skupina tribal fusion plesalk, ki svojemu plesu rade dodajo tudi kakšno drugačno plesno zvrst (orientalski ples, hip hop, dancehall, sodobni ples,...).

Aprila leta 2013 se je skupina prvič predstavila publiki s predstavo Tribal Bizzare na odru Gromke na Metelkovi. Poleg skupine Tribal Bizzare je na večeru sodelovalo tudi več gostujočih umetnikov (mednarodna zasedba). Predstava je ponovitev dočakala na Bledu na festivalu Metaldays Warmup, kjer so punce nastopile z znanimi skupinami kot so Dickless Tracy, Dead Dildo Drome in Inmate, drugič pa še jeseni istega leta v Kamniku na festivalu Kamnik po Kamfestu.

V letu 2014 je skupina Tribal Bizzare pripravila novo predstavo z naslovom Fobia, ki je spet doživela premiero v klubu Gromka. Zopet se je na odru zvrstil širok spekter domačih in tujih gostov, predstava pa je bila ponovljena v klubu Jedro v Medvodah. S parimi točkami so se dekleta pokazala tudi na odru 4. mednarodne tattoo konvencija v Ljubljani. Konec leta so dekleta iz skupine Tribal Bizzare sodelovala z odličnim priznanim fotografom Nejcem Hötzlom. Nastala je serija promocijskih fotografij za predstavo Metamorphosa, nastopile pa so tudi na otvoritvi njegove fotografske razstave V objemu tančice v Klubu Jedro.

Leto 2015 je prineslo nove zgodbe. Nova predstava z naslovom Metamorphosa je spet požela uspeh v Gromki in doživela ponovitev v Klubu Jedro. V okviru promocije je skupina Tribal Bizzare nastopila na predstavi Divina Commedija v Italiji ter na Hafli Mance Pavli.

V 2016 se skupina predstavlja s predstavo Limbus, premiera bo v Gromki ter ponovitev v Jedru. Se vidimo!

Vsak ples je zgodba zase in ko plešemo, pozabimo na vse. Tribal Bizzare je temačna predstava v soju luči, kjer si upamo biti to, kar smo, in kjer smo to, kar hočemo biti.

kdo smo
NADIA
ursa

Nadia je vsestranska  plesalka in vodja  plesne skupine Ritualke ter koreografinja sedmih samostojnih plesnih predstav z naslovom Ritual. Kot tribal fusion plesalka je tudi članica  mednarodne ekipe Amaya Dance Company pod vodstvom Mance Pavli.

Pleše, odkar zna prešteti do osem. Različne plesne zvrsti poučuje že od svojih prvih najstniških dni, vse svoje izkušnje in znanje so zanjo potovanje. Ideje in spremembe gibanja so jo ustavile pri tribal fusion stilu, moderna različica orientalskega plesa je njena duša. V letih ustvarjanja se je sprehodila skozi vrata različnih plesnih šol kot učenka in kasneje tudi učiteljica. Po izobrazbi je vzgojiteljica predšolskih otrok in delo jo povezuje z neizmerno svobodo ustvarjanja in raziskovanja gibanja. Glasba je njena hrana, zato se hitro redi vsa zbirka idej. Po duši odprta in svetla, po karakterju črna in nevarna. Projekti, ki zahtevajo alternativne elemente, ji niso tuji, zato je tudi s ponosom del skupine Tribal Bizzare, ki vas zagotovo ne bo prestrašila v negativnem smislu.

URŠA
ursa

Urša pleše že od otroštva. Leta 2004 se je srečala z orientalskim plesom in vse od takrat je članica društva KUOD Bayani, najprej kot učenka, kasneje kot učiteljica. Zaljubljena je v tribal fusion plesni stil, ki ga je najprej spoznavala pri Manci Pavli, nato pa še pri Nadii in plesni skupini Ritualke. Plesala je v več predstavah v produkciji društva Bayani, katerega članica je, in na mnogih dogodkih in festivalih v Sloveniji in v tujini. Predstava Tribal Bizzare je način, da lahko uresničuje in združuje svojo ljubezen do različnih plesnih stilov.

JASNA
ursa

Jasna je svojo orientalsko plesno pot začela leta 2005 pri plesalki Iryni Stanković, kmalu zatem pa jo je prevzel svet tribal fusion plesnega stila. Učila se je pri Manci Pavli in Nadii Džamastagič. Plesala je v predstavah Zaghareet (KUOD Bayani), Orient Under Construction (Manca Pavli), Bellydance Infusion Project (Manca Pavli), več predstavah Ritual (Nadia Džamastagič), Tribal Bizzare 2013 in mnogih plesnih dogodkih po Sloveniji in v tujini. Je članica skupin Black Onyx Tribe, Ritualke, Amaya DC in seveda najboljši igralski del zasedbe, ki ustvarja predstavo Tribal Bizzare.

ANJA
ursa

Anja se je zaljubila v tribal fusion plesni stil, ko je prvič videla posnetek plesalke Zoe Jakes. Njena prva učiteljica je bila Manca Pavli, kasneje se je začela učiti še pri Nadii Džamastagič, v zadnjem času pa se navdušuje tudi nad sodobnim plesom, ki se ga uči pri plesalki Špeli Koren, in ga z veseljem vključi v svoje tribal točke. Plesala je v predstavah Bellydance Infusion Project (Manca Pavli), dveh predstavah Ritual (Nadia Džamastagič) in Tribal Bizzare 2013. Je članica skupin Black Onyx Tribe, Ritualke in Amaya DC. Njen ples inspirira tudi mati tribal fusion plesnega stila – ameriški tribal stil.

URŠKA
ursa

Svojo plesno pot je začela s klasičnim orientalskim plesom, ki ga je plesala 4 leta. Nato se je na predstavi Mance Pavli zaljubila v Tribal fusion stil in se je udeležila prvega tečaja pri Anji Kucler. Istega leta se je pridružila Ritualkam pod vodstvom Nadie Džamastagič. Skupaj s skupino deklet so se odločile za nekaj bolj bizarnega in pripravile so plesno predstavo Tribal Bizzare. Trenutno pleše še pri skupini Black Onyx Tribe, s katero nastopa na različnih dogodkih. Privlači jo tudi sodobni ples, za katerega jo vedno znova na tečajih navdušuje Špela Koren.

Skupina Tribal Bizzare se zahvaljuje vsem, ki ste nam na kakršen koli način pomagali, da lahko ustvarjamo:

Ples: Ina, Matija Čuk

Spletna stran: drek, Anja Kucler

Fotografija, snemanje in tehnična podpora: Anja Hrnčič, Raquel Pastor, Lucija Podbrežnik, Maja Vuksanić, Jadran Tomšič, Ines Golob, Sebastjan Bašek, Aleksander Kucler, Anja Matko, Zala Jesenko, Katarina Fras, Jorge Blanch, Petra Brkič, Petra Brkič, Nejc Hötzl, Gianpaolo Peluchetti

Ličenje in rekviziti: Lora Black, Salon Rija, Anja Boncelj, DKK Kamnik, JZKM Medvode

Gostujoči umetniki: Daria Bertogna (IT), Eva Saje, Majda Ferjan, Skupina Duende, Skupina Bastet (HR), Žiga Žmavc, Suzana Suki Juršič, Laren Polič Zdravič, Soma Arsen, Matic Babič, Skupina Ritual, Plesalke plesnega kluba Šinšin, Duo Divergent, Duo Sonar in Radar, Trio Barakuda, Živa Vrečko, Lora Black, Ana Devayani Kersnik in Eva Mulej, Lilith's Tribe, Samia Ben (CH), Skupina Street Creeps, Skupina Rise